Eerst nog even dit: wat was het een geweldige open dag. Serieus. We wisten totaal niet wat we aan bezoekers konden verwachten, maar het was echt super. Zo veel mensen. Zo veel ontmoetingen. Zo veel supergave reacties. Het was echt TOP!

Dus ook nog een keer via deze weg: hartstikke bedankt.

We kijken met een heel goed gevoel terug op het vieren van ons 10-jarig jubileum. Op naar het volgende jubileum!

Van het ene feest naar het andere: deze week was het Nationale Modderdag. Officieel bedoeld om kinderen te laten ontdekken wat modder is en om hen in contact te brengen met de aarde.

Nou hoeven we het daarom niet perse te vieren, die Modderdag. Want als landelijk kinderdagverblijf spelen en wroeten kinderen hier elke dag in het gras en zand.

Dat wil niet zeggen dat wij het doel van de dag niet onderschrijven, want er zijn genoeg plaatsen in Nederland waar spelen in de natuur helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Waar kinderen het moeten doen met stenen oppervlaktes. Wij realiseren ons maar al te goed hoe bevoorrecht wij hier zijn.

Maar hé: een extra feestje is nooit weg, toch?

In plaats van een Modderdag hielden wij alleen een Modderweek, met een speciaal aangelegde modderpoel achter in de wei.

Die Modderdag hielden we ook niet op de officiële datum zelf, maar een week eerder. Want toen was zo’n fantastisch weer. En wat is er nu heerlijker dan eerst spelen, duiken, glijden en spetteren in de modder (en gooien met modder naar de leidsters ;-), om daarna onder de sproeiers te gaan staan om weer schoon te worden?!

Niks! Inderdaad.

En zo werd het weer een heerlijk feestje. Of beter gezegd: twee moddervette feestjes kort op elkaar ;-)

 

Tagged on: