Het team van de Helpende Handjes bestaat uit creatieve, enthousiaste en ervaren kinderleidsters. Een team dat in de basis al heel veel jaren in dezelfde samenstelling bij elkaar is. En dat is wel zo prettig. Voor ouders, maar ook voor de kinderen zelf. Vertrouwde gezichten. Dat zorgt ervoor dat het kinderdagverblijf heel snel heel ‘eigen’ voelt.

Waarom dit vak gekozen?
Het mooie aan ons team is dat we er allemaal hetzelfde in staan. Dat we allemaal overtuigd zijn dat kinderopvang, professionele kinderopvang, wezenlijk bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. En dat we ons er allemaal met hart en ziel voor inzetten om de kinderen ongegeneerd kind te laten zijn, maar hen tegelijkertijd te leren om hun talenten al te ontdekken.

De kracht van buiten
We onderschrijven ieder ook de filosofie van De Helpende Handjes, die is geënt op kinderopvang in een landelijke omgeving. We ervaren de waarde ervan. Iedere dag opnieuw. Het is zo ontzettend mooi om te zien hoe kinderen, zo klein als ze nog zijn,  liefde en respect voor elkaar en de natuur leren opbrengen. Hoe ze van elkaar, de dieren, van alles wat groeit en bloeit, genieten.

Het contact met ouders
Zo waardevol ook is het contact met ouders, die vaak zo veel vragen hebben. Soms ook onzeker zijn. En logisch, toch? Er komt zoveel op je af. En niet dat wij altijd alle wijsheid in pacht hebben, maar alleen al door ouders een luisterend oor te bieden en mee te denken, hebben we het gevoel ook buiten het dagverblijf van waarde te zijn.


Even voorstellen:

Eveline
Het is altijd weer de vraag wie er op het eind van de dag het smerigst is geworden van het buiten spelen: de kinderen … of Eveline! Houdt ongeveer even veel van sporten als de rest van het team bij elkaar opgeteld.

Charlotte
Onze ontdekkingsreiziger. Wil zo veel mogelijk van de wereld zien en leren. En hoopt dat de kinderen net zo nieuwsgierig worden als haar (naar die wereld). Eet bij mooi weer het liefst ijs. En vindt het gelukkig bijna elke dag wel mooi weer!


Hilde
Als boerendochter opgegroeid met liefde voor dieren en de natuur. Die liefde brengt ze nu over op de kinderen. Fijn ook wel dat je als leidster gewend bent aan mestlucht 😉 Hilde zingt. Altijd. En ook daarom is het hier voor de kinderen nooit hetzelfde liedje!

Chantal
‘Opgeruimd’ type. En daarom ook zo op haar plek in de kinderopvang: want het eerste kind dat zijn speelgoed achter zijn kont opruimt, moeten we nog krijgen 😉 Kinderen doen maar wat graag mee met haar workshops ‘Creatief met Chantal’.


Susanne
Houdt van chocolade. Vindt dat er buiten altijd wel iets te beleven is. Houdt van chocolade. Ziet in alles het positieve: dat heb je klarinetjes gedaan, hoor. Leest graag (voor). Oh … en hadden we al gezegd dat Susanne van chocolade houdt?

Hanneke
Vandaag is de tuin een regenwoud, morgen een woestijn of een grote stad. Hanneke denkt en leeft in verhalen en neemt iedereen vol enthousiasme mee op haar reizen. Heeft de 7 seizoenen van Gilmore Girls pas 87 keer gezien!


Nog een Chantal
Altijd fijn om iemand in je team te hebben van boerenkomaf: communiceert net zo gemakkelijk met dieren als met kinderen. Ondernemend type. In haar werk, maar ook daarbuiten, waar ze haar eigen webshop Belly Bloz runt.

Vera
Zodra ze buiten is, is ze vrij. Zelfs als ze werkt! Zweert bij een sinaasappel na de lunch. Veel kinderen intussen ook. Hoopt als fervent F1-liefhebber dat Max Verstappen ooit nog eens Circuit De Helpende Handjes komt rijden.


Emmy
Als het aan Emmy lag, kenden we in Nederland 7 verplichte buitenspeeldagen per week. En dan 365 dagen per jaar. Bezig bijtje. Als er ooit een vrouwelijke versie van Bob de Bouwer komt (of een nieuwe presentatrice voor ‘Weer verliefd op je huis’), dan kloppen ze waarschijnlijk bij Emmy aan.

Brenda
De Julie Andrews van De Helpende Handjes. Waant zich ook hier af en toe in de Alpen, met alle ruimte en dieren om haar heen. Zingt en danst net zo goed als haar. Of … in ieder geval net zo veel. Laten we het daar op houden 😉


Saskia
Startte het kinderdagverblijf en liet het groeien, vooral door haar enthousiasme. Was vele jaren de ‘moeder’ van de leidsters, waakte over hen, stuurde hen, maar heeft ze nu de vrije hand gegeven en kijkt vanaf een afstandje, ergens in de buitenlucht, nog toe. Nog altijd net zo enthousiast.