De Helpende Handjes is een groen kinderdagverblijf. We stellen het kind centraal, zoals meer kinderdagverblijven doen, maar combineren dat met aandacht voor al wat groeit en bloeit. Binnen is het heerlijk spelen bij ons. Maar buiten is het helemaal het einde. 

Veel ruimte, binnen en buiten
Het pand waar we zitten was vroeger een dierenartsenpraktijk. Daar is niets meer van te zien. Er staat een modern en ruimtelijk kinderdagverblijf.  Maar die oorsprong is er misschien wel de reden van dat de dieren zich hier zo thuis voelen. Of zou dat toch aan de kinderen liggen …? Want één ding staat vast: aandacht komen de dieren hier niet tekort. We zijn een verticaal dagverblijf met 2 groepen: de Blauwe Vingertjes en de Groene Vingertjes. Een dagverblijf dat plaats biedt aan 28 kinderen. Maar kom, dan leiden we je rond …

Buiten is het altijd leuk …
Wat ons uniek maakt als kinderdagverblijf, is het grote buitenterrein. Achter het kinderdagverblijf ligt een prachtige, groene speeltuin, waar alle kinderen, van baby tot bijna-kleuter, zich altijd weten te vermaken. Met daarin uitdagende speeltoestellen, een heuse brug en om de tuin zelfs een crossbaan. En geloof ons: er zijn weinig wegen waar het verkeer zo druk is als hier ;-)

Lopen we verder …
… dan komen we bij de kinderboerderij uit. De een beschouwt dat vooral als knuffelhoek, de ander ziet dat echt als een ‘werkplek’. Want vergis je niet: iedere morgen moeten de eitjes van Kip – ze heten inderdaad allemaal Kip – uit worden gehaald, moeten de knorrige Babs en Betsie eventjes worden opgebeurd, het stro van Kwik, Kwek en Kwak worden opgeschud en Meneer Haan goedemorgen worden gezegd. Nee, het buitenleven is hartstikke mooi, maar onderschat het werk vooral niet, hè ;-)

De moestuin
Niets zo gezond en niets zo lekker als groenten en fruit uit eigen tuin, vinden wij. En vinden ook de kinderen. Helemaal als je dat zelf hebt zien groeien. Naast de kinderboerderij – en buiten bereik van de dieren gelukkig – ligt de moestuin, die we samen met de kinderen bijhouden. Zo mooi om te zien hoeveel liefde voor de natuur de kinderen ook hier aan de dag leggen.

Tot slot: de schommelboom
Legendarisch bij ieder kind: de schommelboom. Alleen te bereiken via het omheinde pad langs de wei af, waarbij we steevast worden begroet en gadegeslagen door het vriendelijke paard Sara, die zijn hoofd over het hek steekt om te worden geaaid, en door de allerliefste koeien van de hele wereld: booooeeeee. Stel je voor: een oude, grote boom die midden in het groen staat; in de wei. ‘Ver’ weg van de bewoonde wereld. Het is een bijna mythisch plekje geworden voor alle kinderen die hier ooit kwamen. Waar verhalen worden verteld, wordt gepicknickt, gespeeld, gelachen, gezongen en geravot.

Ach, soms zouden we willen dat we zelf nog kind waren …