Logo_Helpende_HandjesToen ik in 2005 met het kinderdagverblijf begon, moest ik natuurlijk ook een logo hebben. Met wat knip- en plakwerk heb ik dat toen zelf gemaakt. Helpende Handjes had ik het verblijf genoemd. Tja, dan moesten er natuurlijk handjes in worden verwerkt.

Dat logo heb ik veertien jaar lang gekoesterd.

Het was mijn dingetje. Het vertelde waar ik vandaan kwam. En het paste ook wel bij me: niet te moeilijk ;-)

Maar toen we onlangs bezig waren met een nieuwe website, kwam ook de vraag of het niet eens tijd werd om dan ook het logo een keer te verfrissen. Na enige aarzeling – het logo was toch mijn ‘kindje’ – heb ik toegegeven.

En nu …

… ben ik zo blij.

Het nieuwe logo is fris. Het is professioneel. Het is vrolijk. Het is speels. Kortom, het is helemaal De Helpende Handjes. Vooral dat laarsje, hè. Dat doet het hem. Dat past zo perfect bij ons. Het staat voor ‘buiten’, voor het landelijke karakter van het kinderdagverblijf, voor het spelen in de plassen, voor het heerlijk en onbekommerd vies mogen worden, enz.

Klinkt heel maf, maar ik word gewoon vrolijk van het logo.

En ook in dat opzicht past het nieuwe logo bij ons: we willen namelijk dat ook de kinderen vrolijk van ons worden ;-)