BuitenbedjeDat is vrijwel het eerste wat mensen vragen als we ze rondleiden en het houten ‘verblijf’ midden in de speeltuin zien staan. Nee, zeggen we dan, niet alleen dieren vinden het heerlijk om buiten te slapen, ook kinderen. Het is geen hok, het is een bed …

Verbaasde gezichten.

Maar als we hen dan uitleggen wat het idee erachter is, worden de meeste ouders heel enthousiast, net als wij dat zijn.

Buiten slapen heeft namelijk heel veel voordelen. Zo maken kinderen die buiten slapen door het zonlicht meer vitamine D aan. Ook zijn ze minder snel verkouden, omdat de luchtkwaliteit buiten nu eenmaal beter is dan die van binnen.

En nog een belangrijk voordeel: kinderen, ook de kinderen die doorgaans moeilijk slapen, slapen buiten vaak veel rustiger, dieper en langer.

Het is trouwens niet zo dat alle kinderen standaard verplicht buiten slapen, hoor. We hebben twee bedjes. De kinderen die het heerlijk vinden om daar in te slapen, slapen daar. Andere kinderen slapen lekker binnen.

En buiten slapen past natuurlijk helemaal bij ons kinderdagverblijf, dat geënt is op zoveel mogelijk buiten zijn. Wil je daar meer over weten. Kijk dan eens op www.ikslaapbuiten.nl. Daar vind je nog veel meer informatie over buiten slapen.

En wat als het hard regent?

Dan slapen de kinderen heerlijk door. In de tikkende regen. Met de babyfoon aan. Want … wij gaan dan natuurlijk wel naar binnen ;-)