Eindelijk mogen we het dan al heel voorzichtig naar buiten brengen: we gaan uitbreiden. Tenminste … als ook de gemeente Veghel haar goedkeuring geeft aan de plannen die er liggen.

Toen wij ruim negen jaar geleden in Erp van start gingen, hadden we nooit kunnen bedenken dat we nog eens uit zouden breiden. We vonden het al spannend om van 6 kinderen in Loosbroek naar 16 kinderen in Erp te gaan ;-)

Maar dat gaat intussen zo goed, met dank ook aan de leidsters (dikke duim voor hen!) dat we vaak ‘nee’ moeten verkopen aan nieuwe ouders. Te vaak eigenlijk, vinden wij.

En dus hebben we een tijdje terug de knoop maar doorgehakt: er komt een groep bij! Hoe gaaf is dat!!!!

Wanneer is het definitief?

De tekeningen zijn klaar. De aanvraag om uit te breiden is het gebruikelijke traject ingegaan en ligt bij de gemeente Veghel. Als daar geen rare dingen op komen – en die verwachten we eerlijk gezegd niet – dan is het definitief en komt er een tweede groep.

Tot die tijd houden we zelf nog even een slag om de arm: zolang we geen vergunning hebben, is er nog niks definitief.

Hoe het er allemaal uit gaat zien? Hoeveel kinderen er bij komen? Wat dat voor invloed heeft voor de bestaande groep? Enzovoorts. We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn. Die mag je op ieder moment aan ons stellen. Wat we weten, dat vertellen we.

Het voelt eigenlijk een heel klein beetje alsof we net zwanger zijn: je hebt met elkaar afgesproken dat je het nog even voor je houdt, je hebt het alleen tegen de mensen verteld die heel dicht bij je staan, maar het liefst schreeuw je het van de daken en vertel je het tegen iedereen die het horen wil!

Maar geloof ons: dat gaan we ook doen zodra we officieel goedkeuring hebben.

Dus houd vooral ook de website en onze Facebook-pagina in de gaten.

Als de plannen door gaan, komen er natuurlijk snel ook extra laarsjes ;-)

Als de plannen door gaan, komen er natuurlijk snel ook extra laarsjes ;-)