De verbouwing van het kinderdagverblijf zit er nog maar net op of het volgende project dient zich alweer aan: de tuin.

Met een kinderdagverblijf dat eens zo groot is als eerst, moet natuurlijk ook de tuin op de schop. Die moet groter worden. Met nog meer speelmogelijkheden, zoals meer gras en een grotere zandbak. Nog meer kans op avontuur. En nog meer plekjes om te ‘chillen’.

Het plan is dat de speeltuin, die direct achter het kinderdagverblijf ligt, met zo’n 200 vierkante meter wordt uitgebreid.

Die ruimte winnen we bij de diertjes. Of die daar niet verdrietig om zijn? Nee hoor, want ook hun accommodatie pimpen we. Zo hebben de konijnen en kippen al een nieuwe ‘woning’ gekregen. De kippen hebben al laten merken zeer in hun nopjes te zijn met hun nieuwe thuis: hun eieren smaken lekkerder dan ooit ;-)

Ook erg leuk trouwens: we krijgen een kas.

Eerst hadden we natuurlijk al een moestuintje. Die blijft. We zijn niet voor niets een groen kinderdagverblijf. Maar via via hebben we een kleine kas op de kop kunnen tikken, zodat we bijvoorbeeld ook tomaten kunnen gaan kweken.

Leerzaam en lekker!

Het enige ‘probleem’ waar we tegenaan lopen is tuinman Paul. Die werkt niet hard genoeg. Tenminste, niet volgens de kinderen.

Toen Susanne de kinderen deze week ’s morgens vertelde dat hier dadelijk een grote zandbak komt te liggen, namen die het begrip ‘dadelijk’ wel heel letterlijk: ‘Mooi. Dan kunnen we daar na het eten in spelen’, zei een van hen.

Dus Paul … een beetje opschieten, graag ;-)