Veel ouders zijn steeds bewuster met voeding bezig. Dat merken wij aan de gesprekken met hen en aan de vragen die zij ons stellen tijdens intakes.

Een goede reden dus om daar ook op onze website eens wat aandacht aan te besteden. Want: hoe gezond eten en drinken de kinderen eigenlijk bij De Helpende Handjes?

Even voorop gesteld: iedere ouder heeft zijn eigen definitie van wat gezond is. Mag een kind ranja drinken bijvoorbeeld? De ene ouder zal zeggen: ‘Prima, geen probleem mee’. De andere weet dat ranja suikers bevatten en wil daarom liever niet dat zijn kinderen het drinken.

Wij hebben daar geen oordeel over en proberen slechts zoveel mogelijk met de wensen van ouders rekening te houden.

Bij ons hebben we de volgende afspraken gemaakt over eten en drinken:

  • Kinderen drinken hier geen ranja. Daar zijn we in 2016 van afgestapt. Wat ze dan wel drinken? Veel water en … muntthee. Echt waar: elk kind – nou ja: op één na – houdt hier van koud of warm water waar met verse munttakjes de smaak van munt aan toe is gevoegd. En intussen houden we zelf ook van ;-)
  • We hebben al jaren brood van de bakker: vers en volkoren.
  • De kinderen eten hier veel groente en fruit. Dat komt van boerderijwinkel Van Mulukom uit Erp. Alle groente en fruit? Nee, want een deel verbouwen de kinderen natuurlijk zelf in onze moestuin!
  • In plaats van koekjes als versnapering krijgen de kinderen een rijstwafel. Bevat minder suikers (of helemaal geen misschien wel) en vinden de kinderen net zo lekker bij het water of de thee als een koek.
  • Snoep doen ze hier sowieso niet. Als kinderen jarig zijn, vieren we dat met gezonde lekkernijen.

Wij hoeven niet het gezondste kinderdagverblijf van Nederland te zijn. Wij zullen ook heus niet met alle trends meewaaien.

Het enige dat we willen is waar mogelijk bijdragen aan een gezond leefpatroon. Dat doen we al door veel buiten te zijn, door veel te bewegen en – zoals je hier leest – dus ook door bewust met eten en drinken om te gaan.

Verder staan we altijd open voor vragen of ideeën. Spreek er de leidsters gerust op aan. Zij denken graag met je mee.