Onze tuin is weer een attractie rijker: de ‘heuvel met glijbaan’. Afgelopen week is hij voor het eerst in gebruik genomen en we kunnen u trots melden: hij voldoet aan alle verwachtingen. Nee, hij overtreft die verwachtingen zelfs.

Eerder dit jaar nam De Efteling het Paleis der Fantasie in gebruik. Als kinderdagverblijf De Helpende Handjes konden wij natuurlijk niet achterblijven 😉 Met iets minder budget hebben wij een attractie gebouwd waar je ook het stickertje ‘Paleis der Fantasie’ op zou kunnen plakken.

Want de ‘Heuvel met glijbaan’ – niet echt een swingende naam trouwens, moeten we toch nog eens over nadenken! – is veel meer dan een heuvel met glijbaan. Het is een talud waar je op kunt klimmen en af kunt glijden, waarvandaan je als een stoere kapitein van een schip over de hele speeltuin uit kunt kijken (het is onze eigen Pagode) en waar de oudere kinderen als een Bassie en Adriaan ineen vanaf kunnen rollen en buitelen.

De kinderen hebben hem intussen in gebruik genomen. In reviews op internet scoort hij gemiddeld 4,5 sterren. Van de 5 sterren die je maximaal kunt halen … Sorry, nu slaan we misschien een beetje door 😉

Wat we eigenlijk alleen maar wilden zeggen: jippie, we hebben een nieuwe attractie!!! Wéér een reden extra om lekker veel buiten te zijn!

Het enige ‘probleem’ (en dat is nog een overeenkomst met de attracties in de Efteling): de wachtrijen … Al kan ook wachten heel gezellig en leerzaam zijn ;-)

 

Tagged on: