Het team van de Helpende Handjes bestaat uit 11 creatieve, enthousiaste en ervaren kinderleidsters. Een team dat in de basis al heel veel jaren in dezelfde samenstelling bij elkaar is. En dat is wel zo prettig. Voor ouders, maar ook voor de kinderen zelf. Vertrouwde gezichten. Dat zorgt ervoor dat het kinderdagverblijf heel snel heel ‘eigen’ voelt.

Waarom dit vak gekozen?
Het mooie aan ons team is dat we er allemaal hetzelfde in staan. Dat we allemaal overtuigd zijn dat kinderopvang, professionele kinderopvang, wezenlijk bijdraagt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. En dat we ons er allemaal met hart en ziel voor inzetten om de kinderen ongegeneerd kind te laten zijn, maar hen tegelijkertijd te leren om hun talenten al te ontdekken.

De kracht van buiten
We onderschrijven ieder ook de filosofie van De Helpende Handjes, die is geënt op kinderopvang in een landelijke omgeving. We ervaren de waarde ervan. Iedere dag opnieuw. Het is zo ontzettend mooi om te zien hoe kinderen, zo klein als ze nog zijn,  liefde en respect voor elkaar en de natuur leren opbrengen. Hoe ze van elkaar, de dieren, van alles wat groeit en bloeit, genieten.

Het contact met ouders
Zo waardevol ook is het contact met ouders, die vaak zo veel vragen hebben. Soms ook onzeker zijn. En logisch, toch? Er komt zoveel op je af. En niet dat wij altijd alle wijsheid in pacht hebben, maar alleen al door ouders een luisterend oor te bieden en mee te denken, hebben we het gevoel ook buiten het dagverblijf van waarde te zijn.