Kinderdagverblijf De Helpende Handjes is gevestigd in het Noord-Brabantse Erp, op de plek waar vroeger een dierenartsenpraktijk zat. Dat kan bijna geen toeval zijn. Toch? Zouden de dieren zich daarom hier zo thuis voelen? Of zou dat toch aan de kinderen liggen …? Want één ding staat vast: aandacht komen de dieren niet tekort.

Het kinderdagverblijf: plaats voor 28 kinderen per dag
Van de oorsprong van dierenartsenpraktijk is overigens niets meer te merken. Toen kinderdagverblijf De Helpende Handjes in 2008 verhuisde van Loosbroek naar Erp, werd het pand grondig verbouwd tot een modern en ruimtelijk kinderdagverblijf. In 2017 volgde fase 2: in dat jaar breidden we uit met een extra groep. Inmiddels zijn we een verticaal dagverblijf met 2 groepen: de Blauwe Vingertjes en de Groene Vingertjes. Een dagverblijf dat plaats biedt aan 28 kinderen.

Maar wat ons écht onderscheidt …
… dat is natuurlijk het buitenterrein. Achter het kinderdagverblijf ligt een grote, groene speeltuin, waar alle kinderen, van baby tot bijna-kleuter, zich altijd weten te vermaken; met elkaar of met de leidsters. Met om de tuin een echte crossbaan. En geloof ons: er zijn weinig wegen waar het verkeer zo druk is als hier ;-)

Lopen we verder …
… dan komen we bij de kinderboerderij uit. De een beschouwt dat vooral als knuffelhoek, de ander ziet dat echt als een ‘werkplek’. Want vergis je niet: iedere morgen moeten de eitjes van Kip – ze heten inderdaad allemaal Kip – uit worden gehaald, moeten de varkens Mientje en Sientje eventjes worden opgebeurd, het stro van de geitjes Jip en Janneke worden opgeschud en Meneer Haan goedemorgen worden gezegd. Nee, het boerenleven is hartstikke mooi, maar onderschat het vooral niet, hè ;-)

De moestuin
Niets zo gezond en niets zo lekker als fruit uit eigen tuin, vinden wij. En vinden ook de kinderen. Helemaal als je dat zelf hebt zien groeien. Naast de kinderboerderij – en buiten bereik van de dieren gelukkig – ligt de moestuin, die we samen met de kinderen bijhouden. Zo mooi om te zien hoeveel liefde voor de natuur de kinderen ook hier aan de dag leggen.

Tot slot: de schommelboom
Legendarisch bij ieder kind: de schommelboom. Alleen te bereiken via het omheinde pad langs de wei af, waarbij we steevast worden begroet en gadegeslagen door het vriendelijke paard Sara en Rian en Klara, de twee allerliefste koeien van de hele wereld. Stel je voor: een oude, grote boom die midden in het groen staat; in de wei. ‘Ver’ weg van de bewoonde wereld. Het is een bijna mythisch plekje geworden voor alle kinderen die hier ooit kwamen. Waar verhalen worden verteld, wordt gepicknickt, gespeeld, gelachen, gezongen en geravot.

Ach, soms zouden we willen dat we zelf nog kind waren …