Er is zoveel te vertellen over ons kinderdagverblijf. Zoveel te beleven. Iedere dag weer. Maar we zouden de dieren tekort doen (en serieus beledigen) als zij geen prominente plek op deze website zouden krijgen. Dus mogen we even voorstellen, in willekeurige volgorde: onze grote vrienden, de dieren:

Mientje en Sientje
De meest koddige, logge en onooglijke – en soms ook onmogelijke – dieren van allemaal. Maar wat hebben we ze lief. Iedere morgen moeten we ze even begroeten. Daar staan ze op. Anders zijn ze de rest van de dag nog knorriger dan ze normaal gesproken al zijn. Bij mooi weer, maken we met de kindjes een modderbad voor ze. Lekker dat ze dat vinden. Binnen een paar tellen zijn ze zo zwart als roet. Wat dat betreft zijn ze een mooie inspiratiebron voor heel veel kinderen ;-)

PaardenSara
Het liefste en meest attente paard dat je je maar voor kunt stellen. Altijd als we over het pad naar achteren lopen – maar dan ook echt altijd – komt Sara naar ons toegelopen. En altijd wil ze dan even geaaid worden. En wat dan zo schattig is: voor de allerkleinste kinderen laten ze haar hoofd net wat verder zakken, zodat die er ook bij kunnen. En iedere keer weer smelt dan ons hart. Zo lief!

PuckiePuckie
Je zult het geloven of niet, maar Puckie ‘werkte’ eerst op het terras, vlakbij de Drunense Duinen. Niet als serveerster, maar als knuffelpaardje. Kun je het je voorstellen: papa en mama die even een kop koffie doen en de kinderen die intussen een shetlandpony vertroetelen. Toen haar baasjes helaas afstand moesten doen van Puckie, zochten ze een plekje waar ze net zo veel verwend zou worden als daar. Nou, dat zit hier wel goed!

Ouwe, Abraham en Grijsje
Gekregen toen Paul 50 werd. Vandaar deze bijzondere namen ;-) Dit zijn onze grappenmakers. Alleen al als je ze ziet lopen, of liever gezegd: waggelen, struikelen en stuntelen, dan schiet je in de lach. Iedere keer weer. Heel typisch ook: in gedachten stel je ze iedere keer toch weer voor met een blauwe baret op hun hoofd … De loopeenden hebben het trouwens goed voor elkaar bij ons: ze hebben hun eigen loungeplek in de dierentuin gekregen: een vijver met strand.

Tante Kip
Om misverstanden te voorkomen, hebben we alle kippen dezelfde naam gegeven: Kip. De kippen hebben het vooral heel gezellig met elkaar en schenken de kinderen niet zo veel aandacht. Ze lijken daarin wel eens op de kinderen: als die lekker met elkaar aan het spelen zijn – en het net een kippenhok is met al die vrolijke kinderen –  worden wij als leidsters ook wel eens totaal ‘genegeerd’ ;-) Heerlijk toch! We zijn in ieder geval hartstikke blij met Kip (en met Kip, Kip, Kip en Kip), want iedere morgen staan ze ons toe om eitjes te rapen. Kakelvers!

PoesPoes
Poes is bevoorrecht. Zij is de enige die vrij is om te gaan en staan waar ze wil. Meestal zwerft ze ergens om het huis. Ze is nu eenmaal niet zo van de sociale contacten. Toch is er één moment op de dag dat ze dicht bij ons is: ’s morgens staat het opkomende zonnetje namelijk op het kinderdagverblijf. En wat is er heerlijker om in dat eerste zonnetje van de dag op de vensterbank te gaan liggen!? Je kunt je voorstellen dat ze dan alle aandacht van de kinderen krijgt! Haha … en de ouders maar denken dat de kinderen hen uitzwaaien ;-)

Jip en Janneke
Onze klimgeitjes. Ze lijken misschien wel het meeste van alle dieren op de kinderen die hier komen: bengels zijn het. Grote ondeugden. Je kent dat wel. Stiekem kopjes geven, in de hoop dat je omvalt. Of op de verhoging klimmen, zodat je er niet bij kunt. Ze zijn alleen te schattig en lief om er echt boos op te kunnen worden. Ook wat dat betreft, lijken ze misschien wel het meest van alle dieren op de kinderen die hier komen ;-)

Meneer Haan
Een echt haantje. Paradeert als een baasje door de ren, koketterend met zijn veren, borst naar voren, lonkend en knipogend naar alle hennen. Playing hard to get, maar volgens ons legt hij het met alle hennen aan als wij niet kijken. Fijn trouwens dat hij die intimiteit voor ons verborgen houdt. Sommige dingen zijn nog niet voor kinderoogjes bestemd ;-)

Nijntje en Nina
Die twee hebben zo ongeveer het hoogste knuffelgehalte van alle dieren. Enorm populair bij de kinderen. En ze pikken dan ook vrijwel alles van hen. Letterlijk dan natuurlijk hè, want konijnen pikken niet. En zeker deze niet. De liefheid en aaibaarheid zelve. Onafscheidelijk van elkaar trouwens ook. Zie je Nijntje, dan zie je ook Nina. Bijna de kleinste van alle dieren, maar ze hebben het maar mooi voor elkaar gekregen dat ze de meeste aandacht van iedereen krijgen!

Schapen
Onze schapen vormen samen ons schapenkoor. Een gemengd mannen- en herenkoor is het, met hoge en lage stemmen. We zouden ze misschien Bas, Tenor, Sopraan en Bariton moeten noemen, ware het niet dat we dit redelijk ingewikkelde namen vinden. Ze trakteren ons iedere dag op spetterende optredens. En dat zonder dirigent, hè! Knap, hoor. En het mooie is, ze waarderen het dat we luisteren. Want iedere avond, als we het kinderdagverblijf sluiten, zingen ze in koor: ‘Tot mèèèèèèèrge …’

Rian en Clara

We hebben altijd gezegd: we missen eigenlijk nog een koe op het kinderdagverblijf. Maar altijd hield Paul, die notabene ex-koeienboer is, de boot af. Hij wist dat er bij het houden van koeien iets meer kwam kijken. Totdat Rian op bezoek kwam. Om te logeren. Ook onze ex-koeienboer weer verliefd werd. En hij zelf ook Clara nog toevoegde aan de staf. Daar zeiden wij natuurlijk geen ‘boe’ tegen 😉